Collewijn TMS

Collewijn Berging & Transport kiest voor Transplan

Het blijft altijd een speciaal moment en het went nooit: een nieuwe klant. En niet de minste, want Collewijn Berging & Transport hoort bij de grootste autotransport- en bergingsbedrijven van Nederland.

Ongepland en gepland transport

De Collewijn Groep heeft twee onderdelen waarin ze schitteren op de internationale wegen: het ongeplande bergingstransport en het geplande autotransport. Het ongeplande transport bestaat uit bergingswerkzaamheden. De Collewijn Groep staat in Nederland bekend als een van de beste bergers en slepers van het land. Hun motto: ‘ieder gestrand voertuig moet zo snel mogelijk terug naar de thuishaven’. En dan ook écht ieder gestrand voertuig. Het bergingsmaterieel van Collewijn kan namelijk ieder voertuig aan. Blijf het nieuws van RGB+ volgen, want ook voor deze tak van transport zijn we iets moois aan het bouwen.

Transplan voor gepland transport

Daarnaast verzorgt Collewijn gepland autotransport. Dit transport gaat van splinternieuwe modellen tot leaseauto’s en van oldtimers tot exclusieve sportauto’s. De chauffeurs rijden met 1-laders voor spoedopdrachten en met 3- en 9-laders voor geplande opdrachten. Veel verschillende transportvormen dus. De overeenkomst: elk transport zo snel, efficiënt en voordelig mogelijk voor de klant verzorgen. O ja, in heel Europa trouwens. Daar komt dus nogal wat planwerk bij kijken. Dus viel het oog van Collewijn op Transplan.

Trots

Na wat oriënterende gesprekken was de keuze snel gemaakt. Transplan wordt het nieuwe transport managementsysteem (TMS) van Collewijn. Wat een geweldig nieuws. Je mag als bedrijf trots zijn op je product. Maar wij zijn pas echt trots als een grote speler in de automotive-sector met ons in zee wil. En nogmaals: een nieuwe klant blijft altijd speciaal.

Genoeg gejuicht

Nu zorgen voor een vlekkeloze introductie. We begeleiden het proces van begin tot eind. De testomgeving is inmiddels ingericht en de gebruikers zijn enthousiast over hun ervaringen met Transplan. We richten samen met Collewijn het hele systeem in. Daarna gaan we testen. Als alles vlekkeloos werkt gaan we live. Onze supportafdeling is continu stand-by om dit proces te waarborgen.

Wat heeft de klant eraan?

Bij RGB+ stellen we bij elke nieuwe toepassing die we maken de vraag: ‘wat heeft de klant eraan?’ In het geval van Collewijn zetten we dat even op een rijtje.

Meer informatie en inzicht

Klanten van Collewijn kunnen via Transplan exact zien hoe laat zij hun levering kunnen verwachten. De ETA module (Estimated Time of Arrival) van Transplan verzorgt dit. Zo weet iedere klant hoe laat zij hun vracht krijgen, en kan er op tijd geschakeld worden. Uiteraard worden de verwachte tijden continu bijgewerkt als de situatie (bijvoorbeeld op de weg) verandert.

Live kosten- en omzetoverzicht

De planners bij Collewijn kunnen continu zien wat er met een rit aan de hand is. En dat niet alleen. Iedere gebeurtenis, vertraging of wijziging heeft gevolgen voor de omzet en de kosten van een rit. Iedere planhandeling kan geld opleveren of geld kosten. Transplan brengt dit allemaal live in beeld. Een planner die een vracht koppelt aan een rit die toch al in de buurt moest zijn, ziet direct dat deze rit winstgevender wordt. Hoe actueel wil je het hebben?

Weg met de papierstroom

Facturen, vrachtbrieven, orderbevestigingen en scans. De chauffeurs komen soms met een hele map aan documentatie bij hun klant. Met Transplan is dit niet meer nodig. Alle documentatie zit in het systeem. Eén plek voor alle handelingen schept duidelijkheid en rust.

Mouwen opstropen

Bij RGB zijn we praktisch ingesteld, informeel, en dankzij onze korte lijnen schakelen we snel. Lekker nuchter dus. Collewijn is een no-nonsense bedrijf van het type ‘mouwen opstropen.’ Een goede match lijkt ons.