Hoe laat komt de vracht eigenlijk?

Franken Transport en RGB+ werken samen aan de oplossing

“Eindelijk koffie”

..hoor je een paar collega’s in de kantine tegen elkaar zeggen. Er staan koeken van een paar dagen oud met twijfelachtige witte crème erop. En er is koffie. Van die witte plastic bekers uit een automaat die op zich best vaker schoongemaakt kan worden. Maar ja het is koffie en zolang je geen maagzweer van de koeken krijgt, heb je wat te eten. Eindelijk de eerste pauze vandaag. Je neemt een slok van de koffie en net voordat je het automatenaroma kan opsnuiven gaat de magazijnbel. De vracht is er.

“Jouw beurt

…nee joh ik heb gister al gelost in mijn pauze. Ja dahag, ik had eergister een tosti gemaakt en die moest ik in de regen opeten. Die vrachtwagen kom altijd als we er niet op zitten te wachten.” Herkenbaar? Voor veel klanten van transportbedrijven wel. Als chauffeur word je hier ook niet blij van. Je belt vrolijk aan bij een klant en vervolgens sta je een half uur te wachten omdat het personeel pauze heeft en druk is met ruziën wie er naar de achterdeur moet.
Herkenbaar
…dachten ze bij Franken Transport. Ze zochten naar een oplossing en benaderden Rolf van RGB+. Het resultaat was een mooie samenwerking die leidde tot de ontwikkeling van een portaal voor Estmate Time Arrival (ETA) binnen Transplan. En het resultaat mag er zijn. Mooi om te zien hoe we samen met onze klant iets kunnen bedenken voor de klant van onze klant. (Snapt u het nog?)

En het werkt

…als volgt. Op het moment dat een transporteur in Transplan een rit voor vertrek gereed meldt, rekent Transplan een verwachte levertijd uit. De klanten die beleverd worden in de betreffende rit krijgen via het portal een bericht.

Een melding

…laat de klant zien hoe laat de vracht arriveert. Ideaal dus om de pauzes op af te stemmen. Een ander voordeel is dat in het portal te zien is hoeveel ladingdragers er binnen komen. Zo kunnen ze een indicatie van de lostijd maken en kijken of er voldoende ruimte in het magazijn is. Als transporteur kun je opmerkingen toevoegen die van belang zijn voor de klant. Bijvoorbeeld: “u kunt emballage retour sturen”. Of: “de chauffeur heeft suiker en melk in de koffie”.

Zullen we dat eens testen

…vroegen ze bij Franken Transport. En dat hebben we gedaan. Resultaat: het portal werkt prima en de klanten van Franken zijn enthousiast. Een geslaagde samenwerking was de conclusie die we trokken met Franken. Uiteraard onder het genot van een bak koffie.